söndag 19 april 2015

Perhentien, Malaysia


Efter tre och en halv månad så har vår resa gått in på den avslutande etappen. Efter att ha flugit från Krabi till först Kuala Lumpur och sedan till Kota Bahru så fick vi oss en rejält skumpig överfart på sydkinesiska havet till Perhentien. Vågorna var riktigt rejäla och dagen efter så fick vi reda på att två fiskare drunknade i vågorna. När vi väl var framme vid Tuna bay resort så var vårt första intryck inte som vi tänkt oss. Men efter några dagar med olika utflyktsmål så har Perhentien ändå tagit sig.
Några rejält vackra stränder med korallsand har vi hunnit med att besöka och efter dagens snorkling så har även den delen blivit klart mycket bättre. Tyvärr så har den ökade turismen medfört att korallerna är förstörda på många ställen även här men efter att ha snorklat vid shark point var lyckan gjord. Två blacktip reefsharks som jagade på ett par meters avstånd gjorde att pulsen steg en aning. Tyvärr så är internetuppkopplingen otroligt seg här så fler bilder kommer senare.




1 kommentar:

  1. Tack Maritha och Clas för att ni har delat med er av alla upplevelser! Det har förgyllt vardagen här hemma att få njuta av härliga bilder. Hoppas de sista dagarna innan hemresan blir toppenbra! Kram

    SvaraRadera