onsdag 17 februari 2016

Hemma på Koh Lanta.

Nu har vi sovit två nätter på Koh Lanta, det känns faktiskt som att komma till vårt andra hem. Vi fick sova en natt på Klong  Kong eftersom det strulade med boendet på Peaceful House.
Det hade blivit en pool och massage där sedan sist så nu får de byta namnet peaceful mot något annat för det är inte den lugna resort som vi har tyckt så mycket om. Alltid när vi kommer till Lanta så är det mycket som ändras. I år tyckte vi att trafiken har blivit mycket värre, det märks att många thailändare har fått det bättre ställt för det är väldigt många bilar nu. Vi hörde att det hade varit en ordentlig krock precis innan vi kom. Tre thailändare och en turist omkom! Usch, turisten hade bara varit på ön några timmar.
Vår hemliga strand är numera också förändrad, vägen ner är inte den lilla knaggliga stig utan en plan stor  väg och mitt på stranden har de byggt en shop där de säljer en massa ät och drickbart. Inte så charmigt tyckte vi!
Igår träffade vi våra fantastiska kohlanta vänner Birgit och Hans, vi hade en trevlig kväll med fördrink och mat. Det är alltid lika kul att träffas! Imorgon ska vi uppleva gamla minnen tillsammans och gå på tyska bageriet.
Idag tog vi vespan till södra änden av ön för att komma bort från alla andra turister. Tyvärr blåste det lite för mycket så sanden yrde vilket gjorde att det inte var något nöje att ligga och läsa på stranden. På hemvägen tog vi ett lunchstopp hos greken och åt suvulaki och grekisk sallad. Törs väl knappt nämna det men till middag blev det pizza (Clas)!

Bamboobeach

"Hemliga stranden" som tyvärr inte är hemlig längre 

Våra härliga kohlanta vänner Birgit och Hans 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar