måndag 26 januari 2015

Angkor Wat

Denna resas höjdpunkt var att besöka Angkor Wat i Kambodja. Klockan nio stod vår tuktukchaufför mr Roth och väntade på oss vid hotellet. För 15 dollar skulle han ge oss en rundtur på fem timmar.
Efter att ha löst inträde på 20 dollar per person så gav vi oss in i en historisk kavalkad av olika stenbyggnader. För den riktigt historieintresserade finns det att förkovra sig i flera dagar. Men vi nöjde oss med ett endagarspass. Först besökte vi Angkor Wat som är den största av alla religiösa byggnader i världen. Den byggdes mellan år 802 och 1220 men erövrades och föll i glömska 1432.


En annan fantastisk byggnad var Bayon med sina enorma stenansikten av Budda. Templet byggdes i början av 1200 talet.


Men den kanske mest spektakulära templet av dem alla var nog Ta Prohm. Det var här man spelade in filmen Tomb Rider. I sig är inte templet så speciellt utan det är växtligheten med de enorma träden som växer sig igenom/runt de mineralrika stenarna.


En fantastisk dag med mycket klättrade bland historiska monument. Även om det inte syns på bilderna så var det otroligt mycket turister överallt, men till skillnad från Koh Lanta så hörde vi inte svenska på hela tiden. :)

1 kommentar:

  1. Angkor Wat var verkligen fantastiskt! Jag gillade templet med alla träd som slingrade sig runt!

    SvaraRadera