måndag 2 februari 2015

Korruption och mutor

Finns det en framsida av något så finns det givetvis en baksida av samma mynt. Att inte kunna lita på ordningsmakten för att de är korrupta fick vi erfara idag. Vi blev stoppade vid en poliskontroll på morgonen när vi var ute och körde vespa. Fast vi följde de gängse reglerna som vespauthyraren förklarat för oss (inget ljus på dagtid, hjälm på, körkort med) så skulle det inte vara några problem. Polisen bad oss sätta på ljuset för att sedan förklara att man inte fick köra med ljus på. Sedan ville han se körkortet och påtalade att man var tvungen att ha internationellt körkort. Så jag skulle då inte få köra, men efter att ha betalat 5 dollar gick det bra att fortsätta. Givetvis så blev vi stoppade på tillbaka vägen också, men då sa jag att vi redan betalat till dem på andra sidan vilket medförde att vi fick åka vidare. Senare på dagen blev vi stoppade på ett tredje ställe, polisen vände och vred på körkortet och var nöjd med det vilket innebar att vi fick åka vidare.

Även om det är "någotsånär" rent på turistområdena så ser det fruktansvärt ut runt om kring. Det är nog det skitigaste landet vi varit i. Sopor av alla de slag ligger i drivor vid vägkanterna.


Fattigdomen är helt klart större här än i Thailand. Mängder av tiggare med och utan barn, med och utan ben och armar. Alla vill de få ut sin del av turismen. Nä nu ska det bli skönt och lämna landet, imorgon åker vi tillbaka till Phnom Penh för att sedan fortsätta till Kuala Lumpur i Malaysia.

1 kommentar:

  1. Ledsamt att se skiten. Å bedrövligt m alla dessa korrupta människorna👎

    SvaraRadera