torsdag 19 mars 2015

Lankayan

På gränsen till Filippinerna 90 min från Sandakan ligger den lilla paradisön Lankayan. Dit tog vi oss i dag med hjälp av en 2*200 hk speedboat. Det var en skumpig färd på Sulu havet. Lankayan är en väldigt liten ö, det tar bara 15 min att gå runt den i lugn takt. Av öns 26 bungalows var det bara sex som var upptagna. Bungalowerna ligger bara 10 m från havet och man har en fantastisk utsikt över vattnet. Det är bara att ta på sig snorkelutrustningen och ge sig ut på upptäcktsfärd. Redan första kvällen hade vi turen att få se Hawksbill sköldpadda lägga sina ägg precis vid en bungalow. Hela 157 ägg lade hon och nu är det bara att vänta på resultatet.


Lankayan 

Restaurangen 

Vår bungalow 

Mimmi med jättemussla 



Hawksbill turtle som lägger ägg

3 kommentarer:

  1. Så fantastiskt att få se en sköldpadda lägga ägg! Det är så härligt att få läsa om er fantastiska resa...man blir dock så avundsjuk!

    SvaraRadera
  2. Det är så kul att du följer oss och kommenterar ibland. Vi har det verkligen härligt, det är så kul att få uppleva nya platser och alla möten med människor. Vi hoppas ni har det bra och att vi ses i augusti kram.

    SvaraRadera