måndag 30 mars 2015

Unawatuna

När vi kom till Unawatuna Beach för tjugotvå år sedan hänfördes vi av dess skönhet. Den kritvita korallsanden och det turkosa havet med en grönska av palmer. Unawatuna räknades som en av världens tio vackraste stränder. Elva år senare kommer den enorma flodvågen och ödelägger allt. Sanden, träden, människor, allt dras med och katastrofen är ett faktum. När vi nu kom ner igen, tjugotvå år senare så var sig ingenting likt. Bebyggelsen hade tagit över helt och hållet, korallsanden fanns där inte längre, det turkosa havet var faktiskt fortfarande turkost men inte det klara vatten som var tidigare. Idag renoverar man stranden genom att med stora pipelines pumpa upp sand från havsbotten längre ut i viken. Detta medför att det blir sand som i en sandlåda. I vilket fall som helst så tog vi oss vårt första havsbad sedan vi kom till Sri Lanka. Det var väldigt skönt att få bada i Indiska oceanen igen, så förmiddagen spenderades på stranden. Efter lunch tog vi en tuktuk till Galle, en gammal portugisisk hamnstad några kilometer från hotellet. Galle skiljer sig verkligen från andra orter på ön, man får nästan en känsla av att vara i Visby på Gotland. Efter några härliga dagar på Sri Lanka så ger vi oss imorgon till Colombo för att på torsdag flyga till Kuala Lumpur i Malaysia och sedan vidare till Thailand och Koh Lanta.

Unawatuna beach 

Husbyggnationen går inte före växtligheten

Galle 

Galle 

Fina träsniderier

Galles försvarsverk 

3 kommentarer:

  1. Efter att ha läst era tre senaste blogginlägg tänker jag en en gång på vilka fantastiska upplevelser ni får vara med om. Tack för att ni delar med er till oss därhemma som verkligen tröttnat på regn och kyla! Kan tänka att ni så smått börjar längta "hem" till Koh Lanta...Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Birgit! Tack för att du tar dig tid att kommentera, det betyder mycket. Längtar till Sverige och regnet gör vi ännu inte. Men efter en månad med många intryck och fantastiska upplevelser så känns det bra att åka tillbaka till Lanta och smälta allt vi varit med om. Många kramar till dig och Hans.

      Radera
  2. Der så härligt ut! Rena drömmen 😃

    SvaraRadera