tisdag 1 januari 2013

Bangkok med omnejd

I Söndags så lämnade vi Chiang Mai för att flyga ner till Bangkok. Det var skönt att få byta boende och slippa tuppj...arna och deras enträgna galande. Väl i Bangkok så checkade vi in på Windsor suit hotel. Här var det ett totalt kaos, mängder av folk väntade på sina rum som inte fanns tillgängliga. Men efter en timme så var vårt rum klart. Resterande dagen användes till avslappning vid poolen och att lära känna närområdet.

Vy från vårt fönster
På nyårsafton beslutade vi oss för att besöka Ayutthaya som ligger ca nio mil norr om Bangkok. Staden var Thailands huvudstad fram till 1767. Med de lokala minibussarna så begav vi oss norrut till en kostnad av 60 Baht per person (ca. 13 kr). Genom denna utflykt så fick vi även en dos av det kulturella Thailand.
På cykeltur genom Ayutthaya

Vila trötta ben

Mimmi och Budda

Budda o trädet

Tempel - Wat

Elefantridning
 Väl hemma igen så var det dags för nyårsfirande. Detta gjordes genom att först ta ett ordentligt träningspass och ett bad i poolen. Därefter begav vi oss ut i folkvimlet i Bangkok. Det var sjukt mycket folk ute på gatorna och nu är det nya året infirat. Kanske inte på ett lika trevligt sätt som i Mossebo men på ett väldigt annorlunda vis.
Folkvimmel i Bangkok

Vi fastnade visst på det här kortet ocks

Gott Nytt År 2013 och god fortsättning på det nya året

1 kommentar: