torsdag 11 oktober 2012

Ledig dag

Onsdagar är min lediga dag medan jag jobbar deltid. Efter att ha kört Maritha till jobbet och tittat en stund när eleverna tillsammans med lärarna hade idrott på standen, så samlades övriga i familjen Wallenberg för att utforska grannön.

Gympa på stranden

Vi lämnade Koh Lanta Yai för att besöka den mer okända ön Koh Lanta Noi. För att ta sig dit så måste man åka en form av pråm som påminde mig om mina glada dagar som barn när vi åkte till stugan i Finland. Stugan ligger på en ö i de tusen sjöarnas land och för att ta sig till stugan var man tvungen att åka med en linfärja (lossi). Väl över på den Thailändska ön så märktes skillnaderna ganska fort. Här finns inga turister vilket gör att det inte finns något uppbyggt för dessa heller. Trafiken är minimal vilket gör att det är skönt och lätt att köra vespan på de slingriga vägarna.
Lossi
Egentligen finns det inte så mycket att se på ön förutom den vackra naturen och det är ju inte fy skam. Men stränderna på ön består nästan bara av mangroveträsk. Förutom en alldeles underbar strand som ligger mot turistön. Här var sanden som potatismjöl som knarrade under fötterna och det klarblåa vattnet var nog minst 35 grader varmt. Hit lär vi nog åka fler gånger när vi vill slippa "trängseln" på vår strand.


Stranden på Lanta Noi

1 kommentar: